Курс столичної міської влади спрямований на те, щоб забезпечити повний облік води

TRUBA.ua 23 березня 2011 р. о 00:14

Двадцять другого березня у комунальному підприємстві `Водно-інформаційний центр` за участю першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака та голови правління ПАТ `АК` `Київводоканал` Валерія Ченчевого відбулося засідання круглого столу на тему: `Скільки коштує вода?`.
Цей захід приурочений Всесвітньому дню води і присвячений проблемі підвищення якості питної води у столиці. У засіданні також взяли участь начальники профільних управлінь та громадськість міста.
Під час круглого столу учасники засідання обговорювали важливість охорони, збереження та дбайливого ставлення до водних ресурсів. Також мова йшла про плідну співпрацю міської влади та керівництва `Київводоканалу` у таких питаннях, як раціональне використання питної води.
`Курс міської влади спрямований на те, щоб забезпечити повний облік води, йдеться не тільки про будинкові лічильники, ми хочемо встановити лічильники в кожній квартирі. Тільки тоді ми зможемо економити воду і заощаджувати на цьому кошти`, – зауважив Олександр Мазурчак.
Також він виділив основні аспекти, якими керується столична влада у питаннях водозабезпечення та водовідведення. Це оздоровлення та покращення стану водойм, з яких місто бере воду, та необхідність побудувати новий водозабір. Наразі ведуться переговори з обласною держадміністрацією про передачу острова, на якому планується його звести.
`Ми плануємо реконструювати станції водозабору, замінити обладнання, відремонтувати мережі та відновити роботу бюветних комплексів. У цьому році на приведення бюветів у робочий стан передбачено 8 млн. грн. Крім того, будемо встановлювати системи доочистки води, на ці заходи держава планує виділити 20 млн. грн.`, – додав Олександр Мазурчак.
Після круглого столу всі, хто бажали, мали нагоду ознайомитися з виставкою експозицією `Водно-інформаційного центру` та отримати відповіді на ряд запитань. Зокрема, звідки береться вода, який стан водних ресурсів та як дбайливо їх використовувати.

http://www.kmu.gov.ua/

Останні новини розділу